სნიკერსი
· 3.5 ჩ.ჭ პურის ფქვილი
· 2 ჭიქა შაქარი
· 5ც კვერცხი
· 3ს.კ თაფლი
· 200 გრ მარგარინი
· 200 გრ არაჟანი
· 1 ჩ.კ სოდა
· 1 ს.კ ძმარი
· 1.5 ჭიქა მიწის თხილი
მომზადება:
კარაქი გავადნოთ, გავაცივოთ. კვერცხი შაქართან ერთად ავთქვიფოთ, დავამატოთ მარგარინი, არაჟანი, სოდა ძმრით , თაფლი, ფქვილი და კარგად ავურიოთ ( მასა სქელი არაჟნის კონსინსტენციის უნდა იყოს). მომზადებული მასა გავყოთ სამ ნაწილად. ჩავასხათ პერგამენტჩაფარებულ კარაქწასმულ ფორმაში და გამოვაცხოთ . პირველ ფირფიტას წავუსვათ კრემი, მოვაყაროთ მოხალული მიწის თხილი, დავაფაროთ მეორე ფირფიტა, წავუსვათ კრემი, შემდეგ – მიწის თხილი, დავაფაროთ მესამე ფირფიტა და კრემი მთლიანად წავუსვათ, ირგვლივ კი მოვაყაროთ მიწის თხილი.
კრემი:
200გრ კარაქი და2 ქილა შედედებული რძე ავთქვიფოთ ერთანი მასის მიღებამდე.